Nånting gillar: Nalle Puh’s tankar

När du känner dig tämligen säker på att nånting spännande ska hända, då är det dags att torka bort honungen från nosen och snygga till sig bäst man kan för att vara beredd på Vadsomhelst.

Om du vill göra en sång lite mer gnolig kan du lägga till några tiddelipom.

Den enda meningen med att surra är för att visa att man är ett bi.

Om du försöker hitta Hem men istället hittar en grop, kan du försöka leta efter en grop. Då skulle du med all säkerhet inte hitta en grop, vilket skulle vara bra, för så skulle du hitta nånting du inte letar efter, vilket skulle kunna vara precis det du letar efter.

Om du försöker hitta hem men istället hela tiden kommer tillbaka till samma gamla sandgrop,
kan det faktiskt vara så att sandgropen förföljer dig.

En Riktigt Skarp Hjärna kan fånga en Heffaklump om han bara vet hur man ska göra.

Om man vänder sig om och får se en Mycket Farlig Heffaklump som stirrar ner på en, glömmer man ibland vad det var man hade tänkt säga.

Var särskilt försiktig på farliga platser där någon kan ligga i Bakhåll. Ett Bakhåll är en slags Överraskning. Å andra sidan kan en törnbuske också vara det ibland.

När du tittar på dina båda tassar, behöver du bara besluta dig för vilken som är den högra –  sedan vet du att den andra är den vänstra. Det gäller bara att komma ihåg hur man ska börja.

Olyckshändelser är konstiga saker. Man råkar inte ut för dem, förrän man råkar in i dem.

När man är en björn med Mycket Liten Hjärna och Tänker Ut Saker, upptäcker man ibland att en Idé som verkade vara riktigt
Idéaktig inne i hjärnan, är helt annorlunda när den kommer ut i det fria och andra människor ser på.

Det är roligare att prata med någon som inte använder långa, svåra ord, utan hellre korta, lätta ord som ”Vill du ha lite mat?”

Om personen du talar med inte tycks lyssna, var tålmodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat.

När du talar med en Björn med Mycket Liten Hjärna, får du inte glömma bort att långa ord kan besvära honom.

Människor som inte tänker ordentligt har inga Hjärnor; snarare har de grått ludd som har flugit in i huvudet på dem av misstag.

Ibland är en båt en båt och ibland är den närmast en olyckshändelse. Det beror alldeles på om du är över eller under den.

Fast man är liten, är man minst lika viktig som en stor.

När du gör en expidition för att upptäcka Nordpolen, är det bäst om någon i gruppen vet hur Nordpolen ser ut. (Antagligen är det rätt och slätt en påle nerstucken i marken.)

Ni kommer precis lagom till jul. Och om man ändå måste komma lagom till något är jul något ovanligt trevligt att komma lagom till.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.